Nieuwspagina


10 March 2022


Geen Voorraadlijst meer/ Dagprijzen!!!


Geachte relatie,

 

Vanaf jongstleden 24 februari publiceren wij geen voorraadlijst meer en hanteren wij prijzen per dag. U kunt uiteraard uw vragen blijven stellen en wij proberen daar een zo'n passend mogelijk antwoord op te geven.

Staal prijzen en verkrijgbaarheid!!!

De coronacrisis lijkt bijna achter de rug te zijn en we worden alweer geconfronteerd met de volgende crisis. De inval van Rusland in de Oekraïne zal de komende tijd de staalmarkt flink gaan raken waarbij niemand weet hoe hard en hoe lang dit precies zal zijn.  Naast de enorme stijging van de energie kosten is de productie en aanvoer van voormateriaal (cokes, kolen, slabs) vanuit de Ukraine en Rusland naar Europa volledig stil te komen liggen,  de producerende staalfabrieken in Ukraine zijn inmiddels niet meer productief en daar boven op zijn er logistieke problemen ontstaan door blokkades van een aantal cruciale vaarroutes.

Gevolg van voorgaande is dat momenteel alle producerende staalfabrieken in Europa (Coils, kwartoplaten, lange producten) op dit moment uit de markt zijn.  

Er worden geen nieuwe orders geaccepteerd en iedereen is zich aan het beraden hoe nu verder.     

Prijsontwikkeling en beschikbaarheid  

 

Bovenstaande heeft per direct enorme gevolgen voor de ontwikkelingen rondom de prijzen en de beschikbaarheid van staal in Europa. Prijsstijgingen van € 200,= en meer per ton zijn inmiddels al waarheid geworden. Consequentie is dat wij gedwongen zijn om per direct, dus met ingang van 2 maart 2022 te gaan werken met dagprijzen. Alle nog openstaande offertes van voor 2 maart 2022 zijn hiermee per direct komen te vervallen.

Wat deze situatie betekend op het gebied van verkrijgbaarheid van materiaal zal voorlopig onduidelijk blijven, maar onze verwachting is dat de beschikbaarheid van materiaal de komende tijd een forse uitdaging zal worden. Uiteraard blijven wij u de komende periode zo goed mogelijk  informeren over de verkrijgbaarheid van materiaal en de prijsontwikkelingen.

Helaas opnieuw een periode van onzekerheid met voor nu nog onvoorspelbare gevolgen. Laten we in ieder geval hopen dat iedereen de rust bewaard, zijn verstand gebruikt en zaken zullen de-escaleren om zoveel mogelijk slachtoffers te voorkomen.

 

Geen Voorraadlijst meer/ Dagprijzen!!!
Alle blogs

Meer weten over dit onderwerp?

Wij beantwoorden uw vragen graag

Contact