Nieuwspagina


10 March 2021


Staal prijzen en verkrijgbaarheid ! Maart 2021


Staal prijzen en verkrijgbaarheid!!!

 

Geachte relatie,

Wij blijven u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het gebied van prijzen en verkrijgbaarheid in de staal markt.
 
Prijsontwikkeling:
In de afgelopen weken is de situatie in de wereldwijde staalmarkt redelijk stabiel gebleven en hebben we voor de kwartoplaten een lichte prijsverhoging van de fabriek ontvangen. Dit had enerzijds te maken met het Chinese nieuwjaar en anderzijds met de iets wat dalende schrootprijzen. Ondertussen is de vraag naar schroot weer fors toegenomen en als gevolg daarvan is ook de schrootprijs weer gestegen. Het laatste nieuws is ook dat de slabs per heden met 60 USD gestegen zijn en dat de fabrieken per direct hun prijzen wederom aanpassen met een verhoging van € 25,- per ton.

Ook levertijden bij de walswerken lopen steeds verder op, nieuw geplaatste orders bij de fabriek worden pas in het 3e kwartaal uitgeleverd. Sommige Decoiler zijn reeds uitverkocht voor het 2e kwartaal  en hebben voor het 3e kwartaal zelfs nog geen prijsbepaling. Verwachting is dan ook dat de prijzen van Bandplaten fors verder stijgen en dat de verkrijgbaarheid van materiaal voor problemen gaat zorgen. De Staalhandelaren in Europa zien hun voorraden dan ook afnemen en het zal zeker nog enige tijd duren voordat de productiehoeveelheden en levertijden bij de fabrieken weer op oude het niveau zijn.

Door deze situatie  wordt het voor ons steeds moeilijker om aan de huidige vraag uit de markt te voldoen. Ondanks de huidige omstandigheden zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk  te blijven bedienen.

 

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd wensen wij u allen een goede gezondheid.

 

 

 

 

 

 

 


 

Staal prijzen en verkrijgbaarheid !  Maart 2021
Alle blogs

Meer weten over dit onderwerp?

Wij beantwoorden uw vragen graag

Contact