Nieuwspagina


02 February 2021


Staal prijzen en verkrijgbaarheid!!!


Geachte relatie,

 

 

 

Wij blijven u op de hoogte houden van de prijsontwikkelingen en verkrijgbaarheid in de staal markt.
 
Prijsontwikkeling:
In de afgelopen weken is de situatie in de wereldwijde staalmarkt wederom  snel veranderd. Bijna dagelijks ontvangen wij nieuwe informatie rond beschikbaarheid en stijgende staalprijzen. We zien de komende tijd de grondstofprijzen (ijzererts) stijgen. In combinatie met een toenemende vraag door onder andere een sterke automotive industrie leidt dit gegeven tot verhoogde prijzen bij de fabrieken.
 
Ontwikkeling in de productiecapaciteit:
De capaciteiten bij de fabrieken zijn vanwege de Covid-19 pandemie behoorlijk verminderd in het afgelopen jaar, soms is productie zelfs gedeeltelijk stopgezet. Door deze situatie en aantrekkende vraag is het voor ons moeilijker om aan de huidige vraag uit de markt te voldoen. We zien de fabrikanten maar langzaam de capaciteit verhogen.  Het zal zeker nog enige tijd duren voordat de productiehoeveelheden weer op het niveau zijn van voor de pandemie.
 
 Helaas zullen wij de prijsverhogingen waarmee wij momenteel worden geconfronteerd vanuit de fabrikanten stapsgewijs moeten doorvoeren in ons prijsbeleid. Sommige staalproducten waaronder de bandplaten zijn inmiddels minder goed verkrijgbaar en zorgen voor leveringsproblemen. Ondanks de huidige omstandigheden zullen wij er alles aan doen om u zo goedmogelijk  te blijven bedienen.
 

Team Van Noordenne Staal BV

Staal prijzen en verkrijgbaarheid!!!
Alle blogs

Meer weten over dit onderwerp?

Wij beantwoorden uw vragen graag

Contact